jeudi 15 février 2007

Jantje lacht, John huilt...

Ik neem aan dat dit nieuws volop in de nederlandse kranten stond maar ik vond het leuk dit toch even te melden op mijn blog.

Kinderen in Nederland zijn bofkonten. Volgens een onderzoek van het VN-kinderfonds Unicef zijn zij het gelukkigst van alle kinderen in de ontwikkelde wereld.
Unicef vergeleek de positie van kinderen in 21 ontwikkelde landen op basis van veertig factoren, onder meer armoede, gezondheid en veiligheid, onderwijs, relatie met familie en de mate waarin de kinderen zelf aangaven gelukkig te zijn met hun leven.
Samen met Nederland scoorden ook Zweden en Denemarken hoog. Groot-Brittannië staat onderaan de lijst. Een na laatste land zijn de Verenigde Staten. Volgens de studie bestaat er geen direct verband tussen materiële welvaart in een land, gemeten naar het bruto nationaal product, en de kwaliteit van leven van kinderen.

Zo zouden kinderen in Tsjechië gelukkiger zijn dan die in Frankrijk, dat welvarender is dan het voormalige oostblokland. Hoewel Nederland over alle categorieën genomen het hoogst scoort van alle 21 landen die lid zijn van de OECD, de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, is het in ons land niet best gesteld met de materiële welvaart van kinderen.
Dat wordt in het onderzoek van Unicef gemeten aan de hand van het aantal kinderen dat leeft in gezinnen die moeten rondkomen van een inkomen dat lager is dan modaal.

Als moeder van twee hele blijde kinderen, wonende in een fantastische regio, met zon, zee, strand, bergen, "campagne" en noem maar op, kunnen wij dagelijk genieten van een heel blij leven. Wat onderwijs betreft is nog een debat te houden, vooral omdat wij zelf van de twee kinderen een goed voorbeeld hebben dat "als alles goed gaat is er geen probleem..."
(Dit is een onderwerp wat ik al meerdere malen naar voren heb gehaald en wil nu niet weer over Bart en school beginnen, maar Dorine gaat in September naar de middelbare school, wij hebben voor een privé-school gekozen, deze bied ook een lagere school opleiding, ik denk er sterk over om Bart vanaf september daar ook naar toe te sturen aangezien ze hem in de publieke school als "buiten de normen" vinden en "geen tijd" voor hem hebben... voor informatie; hij heeft een IQtest gedaan en is BOVEN de normen... volgens de schoolpsychologe heeft hij een "immature" probleem, welke jongen van zijn leeftijd heeft dat niet en is dat een reden om hem buiten te sluiten...?)

Ik ben in ieder geval trots op Nederland dat deze op de 1ste plaats in dit rapport staat, dat geeft mij een goed gevoel over mijn geboorteland en de neefjes en nichtje die ik daar heb !

1 Comments:

At 15/02/2007 17:05, Blogger MacBuccaneer said...

Tja, het is wel iets om trots op te zijn, dat onze kinderen zich zo gelukkig en tevreden voelen.

Wat Bart betreft: zie je wel dat hij slim is, hij verveelt zich gewoon. Wel vervelend dat afwijkend soms moeilijk is voor de leerfabrieken die we tegenwoordig scholen noemen.
Misschien bloeit hij helemaal op als hij naar die andere school kan, zou geweldig zijn, niet?!

 

Enregistrer un commentaire

<< Home