lundi 11 décembre 2006

Arthur and the invisibles (Arthur et les minimoys -Luc Besson)


Luc Besson is voor mij één van de beste film-directors-schrijvers en producers van deze tijd. In 23 jaar heeft hij alleen maar fantastische films uitgebracht en daardoor behoort hij nu ook tot de grootste.

Niet alleen "The big blue" 1988, of Nikita in 1990 (ver-amerikaniseerd met Bridget Fonda in Point of no return), maar ook Atlantis, Leon, en natuurlijk "The fifth element" met Bruce Willis in 1997.

Nu komt, zoals hij zelf zegt, z'n laatste film uit op a.s. woensdag, "Arthur et les Minimoys" of wel "Arthur and the invisibles"... (hier kan je de trailer kijken)

Een waanzinnige film, echte personen gemixed met 3d beelden en nog meer technieken zoals we gewend zijn van Pixar of Disney maar Luc Besson heeft z'n eigen "finishing touch" die het nèt wat ongelooflijker en beter maakt, èn, zegt hij trots, dit is een compleet frans project ; wel 700 personen hebben hier 5 jaar lang aan mee gewerkt, de meesten niet ouder dan 23.

Waarom z'n laatste film ? Omdat hij vindt genoeg geld verdiend te hebben om nu andere te helpen en gaat zich met ecologie en ondersteuning bij medische onderzoeken etc bezig houden. Het ICM-Institute is een begin van zijn volgende activiteit (als co-founder), hij heeft daar lang over gesproken in een geweldige talkshow op de televisie afgelopen zondag.

Het is een fantastische man met een enorm hart en ik luister altijd met heel veel plezier naar z'n prachtige woorden. Hij behoort tot de mensen die vandaag ècht nog iets aan deze wereld willen doen, ecologie is "in", maar niet iedereen investeert zich erin zoals deze man dat doet en hij weet dat ook met de juiste mensen en daden te doen waaronder Nicolas Hulot, ook een bijzondere persoon in Frankrijk, een TVjournalist die zich met natuurprogramma's bezig houdt, (Ushuaia is een geweldig programma, één keer in de maand) en deze Nicolas Hulot schudt iedereen goed wakker, en krijgt hoogstwaarschijnlijk zelfs een taak als Minister van ecologie aangeboden in het volgende kabinet... maar eerst de verkiezingen, goh, wat zijn ze ineens groen die kandidaten, en nu maar de beloftes houden !

Wie weet, maybe this world will become a better place, let's start with ourselfs !

Ik adviseer in iedergeval iedereen om naar deze nieuwe Luc Besson film te gaan en hoop dat jullie genieten zoals ieder kind zou doen !