vendredi 27 avril 2007

De Finale


2 Mei op TF 1 en France 2 om 21.00 uur is het veel verwachtte debat tussen Ségolène Royal en Nicolas Sarkozy...

François Bayrou, die derde is geworden in de eerste ronde verkiezingen is een "bad loser", hij zaait paniek in de media, wil met Ségolène een "pacte" sluiten, zegt dat Nicolas druk uitvoert op de media om hem van de baan te krijgen, maar zoals Nicolas Sarkozy zelf zegt, "hij heeft verloren", wat komt i nou nog in de finale doen ?

Het is schandalig want deze man is altijd "rechts-midden" geweest en nu hij ziet dat het allemaal fout gaat voor zijn ploeg kiest i ineens voor de socialisten... terwijl hun programma's compleet anders zijn ! Ach, politiek, leuk spelletje, maar wel over ons, ons leven, ons werk, ons pensioen, onze kinderen en ouders...
De Fransen kunnen er toch al wat van wat media betreft, lekkere polemieken op TV en radio of in ieder dagblad. Als men een goed verstand heeft dan kan je het realistisch volgen, voor naïve niet-wetende-voor-wie-je-moet-kiezen-mensen wordt het inderdaad een gok... nou maar hopen dat ze de goede kant op gaan en toch weten te luisteren naar beide programma's van deze twee kandidaten. Op naar het "face-to-face" debat op 2 mei a.s. en 6 Mei is de grote dag !

2 Comments:

At 28/04/2007 16:34, Blogger Marina said...

Het zijn wijze woorden die je daar spreekt Sien! Ik zie het eerlijk gezegd ook vooral als een geinig spel, zoiets als de voetbal kampioenschappen, maar het heeft natuurlijk nogal een impact op onze levens! Ik ga nog beter opletten! veel plezier de komende dagen, als je je café dichtgooit stuur je ze maar bij mij langs ;)

 
At 29/04/2007 09:48, Anonymous Anonyme said...

Verkiezingen zijn soms vermoeiend, altijd belangrijk, maar kunnen inderdaad best ook leuk zijn. Deze spotprent hier, bijvoorbeeld, is fantastisch! Ik kan er gelukkig in kalmte naar kijken want ik woon in een land dat al dertig jaar geleden in slaap is gesukkeld. Groetjes van Huib!

 

Enregistrer un commentaire

<< Home