samedi 16 septembre 2006

Wegzakken in het leer (artikel uit de STEM, Breda 16 sept 2006)

Wegzakken in het leer
Door Palko Peeters

Zaterdag 16 september 2006 - BREDA -

De Chevrolet Coupe de Ville moet er voor gemaakt zijn. Een cabriolet nog wel, uit 1966. En dan onderuit, met een Cola en een zak popcorn.
Diep weggezakt in het witte leer van de doorlopende voorbank, knus tegen elkaar aan. Marcel Schraven en Marina van den Broeke waren gisteravond even het gelukkigste stelletje op de aardkloot.
Een drive-in bios: „De eerste keer, fantastisch toch“, zegt Marcel. Ze hadden wel wat meer Amerikanen verwacht: „Je ziet ze toch niet zoveel. Het is altijd leuk om wat verhalen uit te wisselen.“ Die auto is zijn hobby, hij doet weleens wat bruiloften rijden. En nu dus die buitenlucht cinema, met Johnny Cash als broekie op een cornfield die het reusachtige doek vult. Een doek van zestien bij acht meter.
Een geweldige vondst, zegt Jeff Hudig, namens de
Rotary Club Mark en Aa organisator van de drive-in cinema op het parkeerterrein van autobedrijf Tigchelaar op bedrijvenpark Hoogeind.

Op zoek naar attributen kwam Hudig via Amerika in Duitsland terecht. De Duitse firma Movie Screen installeerde het doek, dat met touwen op zijn plek blijft staan, touwen die weer verbonden zijn aan vier vaten van ieder duizend liter water.
Een zendvergunning aanvragen via de Radio Controledienst was nog het minste werk. De Duitsers hebben zelfs zendapparatuur bij zich, zodat het geluid van de film via een radiofrequentie in de auto is te ontvangen.
Alles voor het goeie doel, de opbrengst gaat naar ‘Kinderen in Nood’, en specifiek naar drie projecten in
Nepal en Tanzania. Hudig hoopt op 20.000 euro, met gulle sponsors als Coca Cola en Van Melle (voor het snoepgoed).
Een avondje romantiek en nostalgie in de drive-in kost 25 euro voor één wagen (vier personen).

Vandaag en morgen kunnen de filmliefhebbers nog terecht voor Walk the Line, de film begint even voor negenen. Kaarten zijn te krijgen aan de poort of bij boekhandel Van Kemenade en Hollaers aan de Ginnekenweg.
Gisteravond stonden er zeventig wagens, waar plek is voor 140 voertuigen. „We kunnen nog wat bezoekers gebruiken, graag zelfs. “